abonneren

Lifehack van de week: afspraken plannen met Calendly

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over afspraken plannen met behulp van Calendly.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een afspraak plannen met meerdere mensen, waarbij de een op die dag niet kan, de ander weer niet op die dag en weer een ander fijn op tijd reageert.  Het zoeken naar een geschikt moment om af te spreken is nu eenmaal vrij lastig. Daar zijn veel oplossingen voor bedacht, maar een erg handige oplossing voor dit probleem is Calendly.

Calendly werkt als volgt: je maakt een nieuwe afspraak aan en stuurt de link van de afspraak naar de verschillende deelnemers. Die vullen vervolgens in op welke dagen en tijden ze beschikbaar zijn, op basis van de tijden die jij vooraf hebt geselecteerd, waarna Calendly automatisch aan jou de juiste data en tijden presenteert en jij de afspraak definitief kunt maken. Natuurlijk is het ook eenvoudig om achteraf nog wijzigingen te maken, mochten de plannen toch nog veranderen.

Calendly is beschikbaar in een gratis en betaalde variant en werkt met Google Agenda en Office 365. De dienst heeft notificaties en een simpele interface. De gratis variant bevat bovendien alles wat je nodig hebt, zoals zelf een link maken en automatische notificaties voor alle deelnemers. De betaalde variant voegt daaraan toe om het Calendly-merk weg te halen en voegt functies toe voor grote groepsevenementen, iets wat je waarschijnlijk toch niet nodig hebt.

Op Lifehacking wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met Calendly, zoals hoe je afspraken plant en hoe je deze wijzigt. Aanmelden is bovendien zo gebeurd. Je vindt alle informatie over het plannen van afspraken met Calendly in het volledige artikel op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Afspraken, Lifehack, Plannen, calendly