abonneren

Liever energie verspillen dan boete betalen

Microsoft heeft volgens The New York Times “miljoenen watts” aan energie verspild om onder een boete van $ 210000 uit te komen. Door een te laag energieverbruik moest het bedrijf bijbetalen – of energie verspillen om alsnog aan zijn aangekondigde verbruik komen.

De stad Quincy in de staat Washington biedt plaats aan een groen datacentrum van Microsoft. Het complex loopt op waterkracht maar heeft de beschikking over generators als backup. Om de verbruikte energie in te kunnen schatten rekent het plaatselijke energiebedrijf voor de generators boetes: als een bedrijf te veel of te weinig energie afneemt betaalt het bij. Microsoft blijkt vorig jaar voor zijn datacentrum te weinig energie verbruikt te hebben. Het bedrijf zou daarom $ 210000 boete moeten betalen. De oplossing was eenvoudig: om aan de ingeschatte hoeveelheid energie te komen heeft Microsoft een paar dagen in december de generatoren 5,5 miljoen watt meer laten verstoken, wat slechts $ 70000 kostte.

Tegenover The New York Times verklaart Microsoft dat dit een eenmalige gebeurtenis was die snel is opgelost. Concurrent Yahoo koos eieren voor zijn geld: dat bedrijf kreeg ook een boete van $ 94608 maar koos ervoor die direct te betalen.

Bron: The New York Times

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Datacenters

Laatste reactie