KPN introduceert vier nieuwe 4G-telefoons

Het aantal in Nederland verkrijgbare smartphones die op het 4G-netwerk van KPN kunnen wordt uitgebreid. KPN biedt vanaf maart/april vier nieuwe toestellen aan die de standaard ondersteunen op de frequentie die het bedrijf in handen heeft.

 

KPN gaat vier smartphones aan het aanbod toevoegen die overweg kunnen met zijn 4G-netwerk. Al deze toestellen zijn gepresenteerd op Mobile World Congress 2013 dat plaats had in Barcelona afgelopen week.

Het eerste nieuwe 4G-toestel dat de telecomaanbieder in de schappen zal hebben is de Sony Xperia Z 4G. Deze is vanaf maandag 4 maart verkrijgbaar. Op 15 maart is het de beurt aan de LTE Grand Era. Daarbij is LTE de naam van de Chinese fabrikant overigens. Dan is het de beurt aan de HTC One 4G, die 25 maart in de winkel moet liggen. De laatste telefoon in dit rijtje is de Samsung Galaxy Express 4G. Deze smartphone zou op 5 april verkrijgbaar moeten zijn.

Frequentieversnippering

De 4G-frequentie die KPN met de telecomveiling eind vorig jaar gewonnen heeft is de 800 MHz-band. Deze frequentie is echter niet te gebruiken door veel 4G-toestellen, waaronder de Apple iPhone 5. De toestellen die tot nu toe iets konden met het 4G-netwerk van KPN zijn de Nokia Lumia 820 en 920, de Ascend P1 van Huawei en de Galaxy Note 10.1 4G-tablet en Galaxy S III 4G van Samsung.

Het 4G-netwerk van KPN is op dit moment alleen nog beschikbaar in Amsterdam en omgeving. Half 2013 zou ongeveer de helft van Nederland 4G-dekking moeten hebben en een jaar later zou heel Nederland 4g van KPN met de juiste smartphone moeten kunnen ontvangen. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: 4g