abonneren

KPN internetdiensten apart betalen

KPN heeft zijn strategie tot 2015 uit de doeken gedaan. Een belangrijk aspect daarvan is dat je voor internetdiensten als internet-telefonie apart moet gaan betalen. Dit betekent een inperking van de internetvrijheid. In veel internationale discussies ook wel netneutraliteit genoemd.

Het mobiele internet wordt door deze strategie geen neutraal medium meer, als KPN voor bepaalde vormen van internetverkeer, zoals bijvoorbeeld skype, aparte tarieven gaat rekenen.

Bits of Freedom, de organisatie die de vrijheid op internet verdedigt, pleit er dan ook voor dat de regering deze plannen moet verhinderen.

Nog erger is dat KPN verwacht dat ook andere providers dit voorbeeld zullen volgen. Eerder al kondigde KPN aan dat “ongewenst” gebruik van applicaties voor Voip als Skype of voor berichten als Watsapp zou worden beperkt, bijvoorbeeld door het afknijpen hiervan. Nu kiest het bedrijf dus voor een andere aanpak, namelijk het invoeren van speciale tarieven. De volgens de voorwaarden niet toegestane diensten worden nog niet heel veel gebruikt. Het gebruik wordt tot nu toe dan ook gedoogd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord