abonneren

KPN garandeert minimumsnelheid mobiel internet

KPN wil bij een aantal van zijn mobiele internetabonnementen een minimumsnelheid garanderen. Op dit moment hanteert KPN een 'one size fits all'-model, waarbij de beloofde snelheid niet gegarandeerd kan worden.KPN komt met een compleet nieuwe structuur voor zijn internetabonnementen. Hierin wordt rekening gehouden met prijs, datagebruik en gegarandeerde snelheden.
Dat is een stijlbreuk met de normale gang van zaken, waarin providers een maximumsnelheid hanteren. Hoe KPN de snelheid wil garanderen is onduidelijk; het zal technisch gezien nog behoorlijk lastig worden, omdat de snelheid van een groot aantal factoren afhankelijk is. Zo hangt de snelheid samen met dekking, het aantal gebruikers en de gebruikte hard- en software.

Wel heeft KPN bevestigt dat het de capaciteit van het mobiele datanetwerk wil uitbreiden. Zo worden de zendmasten binnenkort via glasvezel verbonden, in plaats van de huidige koperkabels. Overigens doen concurrenten als T-Mobile en Vodafone dit ook al. KPN gaat ook de software verbeteren die controleert of een gebruiker over zijn limiet heengaat of zich niet aan de fair use policy houdt.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie