abonneren

Klantenmodem Ziggo als wifi-hotspot

Kabelbedrijf Ziggo start vanaf vandaag een proef in een aantal Groningse wijken om te onderzoeken of modems van klanten kunnen worden ingezet als wifi-hotspot.

De proef met draadloos internet via klantenmodems start in de Groningse wijken Helpman, de Wijert, Herewegwijk en Villabuurt-West. De test duurt vijf weken en Ziggo streeft naar maximaal 1200 deelnemers. Ziggo stelt wel enige eisen. Als een klantenmodem fungeert als openbaar hotspot, moet er wel sprake zijn van twee gescheiden netwerken. Het wifi-gebruik van derden mag geen invloed hebben op de internetervaring van de Ziggo-klant. Het aantal personen dat is ingelogd op een bepaald hotspot bedraagt maximaal twintig. Overigens is het gebruik van deze Ziggo Hotpspots wel beperkt tot klanten van deze kabelaar. Alleen de Ziggo-klanten die hun eigen modem als wifi-hotspot ter beschikking stellen, krijgen toegang tot alle Ziggo Hotspots. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: gratis, Draadloos

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord