abonneren

Kim Dotcom wil muziekdienst starten

Kim Dotcom met subtiele hints laten weten dat hij nog dit jaar start met de 'marktverstorende' muziekdienst Megabox. Ook wil hij nog meer diensten uitbrengen. Een terugkeer van Megaupload is niet uitgesloten. Overigens is de internet tycoon op borgtocht vrij.

Via Twitter liet Dotcom weten dat de dienst Megabox nog dit jaar in de lucht zal gaan. De dienst werd al vorig jaar aangekondigd, maar de plannen voor Megabox werden onzeker door de arrestatie van Dotcom en enkele andere Megaupload-werknemers.

Wat is er nu zo marktverstorend? Nou, artiesten en bands kunnen hun muziek rechtstreeks aan consumenten verkopen. En daar kunnen ze aardig wat geld aan verdienen, want maar liefst 90 procent van de opbrengst gaat naar de artiest. En dat is toch heel wat meer dan bij een dienst als Spotify.

Ook moet de dienst gratis muziek aanbieden, waarbij Megabox de artiesten betaalt, zo schrijft TheNextWeb. Ook geeft de half Duitser, half Fin via Twitter aan dat hij dit jaar nog meer diensten in de lucht wil brengen. Daarmee is een terugkeer van Megaupload niet uitgesloten. Gewaagd, want daardoor zit Dotcom nu in de problemen.

Dotcom is momenteel op borgtocht vrij om de de voortzetting van de uitleveringszaak in Nieuw-Zeeland af te wachten. Een hoorzitting in de Megaupload-zaak staat momenteel voor maart volgend jaar gepland. Ondanks de rechtszaak lijkt de Megaupload-richter ook bezig met andere zaken.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Muziek, Streaming