abonneren

Kim Dotcom geeft persconferentie Mega

De excentrieke internetondernemer Kim Dotcom heeft met zijn website Megaupload bewezen dat het faciliteren van dubieuze downloads loont. Een jaar nadat Megaupload uit de lucht is gehaald, kondigt de Duitser op zijn Twitter-account doodleuk een persconferentie aan voor zijn nieuwe website Mega.

Op 20 januari aanstaande wordt Mega gelanceerd. De persconferentie vindt plaats in de gigantische dotcom mansion in Nieuw Zeeland, het land waarnaar Kim is geëmigreerd. Kim belooft er een enorm mediaspektakel van te gaan maken. Dat is wel aan deze man toevertrouwd, gegeven zijn voorliefde voor enorm grote huizen en luxe artikelen.

Via Mega kunnen gebruikers straks gratis bestanden delen met hoge snelheden. De website biedt ondersteuning voor batch uploads en downloads. Mega zegt internetters “eenvoudige privacy” te geven bij het delen van hun bestanden, maar meldt daarbij wel veel gebruikersgegevens te registreren zoals e-mailadressen, ip-adressen, doorverwijzingen van andere websites en de onderdelen van de website die door de gebruiker wordt bezocht.

De data wordt door Mega versleuteld en ontsleuteld in de browser. Hiervoor hebben de internetters geen software meer nodig die op de computer wordt geïnstalleerd. Voor Megaupload werd voor het delen van bestanden nog de Megamanager software gebruikt.

Het opzetten van de website Mega is nog een aardige klus geweest voor de excentrieke Kim. Aanvankelijk wilde hij voor deze website de domeinnaam me.ga gaan gebruiken, maar de autoriteiten van het Afrikaanse land Gabon staken hier een stokje voor. In Gabon willen ze niets te maken hebben met websites die rieken naar internetpiraterij. De website wordt momenteel gehost in Nieuw Zeeland, waar dit blijkbaar (nog) geen probleem is. Mega zoekt nog naar servers en investeerders om de dienstverlening gratis te houden.

Bron: The Next Web

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Filesharing

Laatste reactie