abonneren

KickAss Torrents nu op eigen .onion-domein

KickAss Torrents is nu ook te vinden op een speciaal .onion-domein, dat te bereiken is via de Tor-browser. Deze kan gebruikt worden als alternatief in landen waar de torrentsite standaard geblokkeerd wordt.

KickAss Torrents is op het Tor-netwerk te bereiken via deze link. Gebruikers moeten er echter rekening mee houden dat ze via deze weg niet automatisch ook anoniem kunnen downloaden. Daarvoor kan bijvoorbeeld een VPN juist uitkomst bieden.

De onion-versie kan vooral gezien worden als backup-variant. Want met de Tor-browser was het altijd al mogelijk om blokkades te omzeilen en zo de 'gewone' versie van de site te bezoeken.

Verhuizen

Sowieso is de torrentsite vaak op nieuwe domeinen te vinden. Elke zes maanden verplaatst de site naar een nieuw adres, om zo o.a. auteursrechthebbende organisaties een stap voor te blijven.

KickAss Torrents is onder meer geblokkeerd in het Verenigd Koninkrijk en Finland, maar niet in Nederland.

Facebook

Eerder dit jaar nam Facebook ook een eigen .tor-adres. Opvallend, aangezien het sociale netwerk nu niet echt bekend staat om z'n privacy-vriendelijkheid. PCM zocht uit wat er nu precies de voordelen van zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Torrent, Vpn, Tor