abonneren

KickAss Torrents nu op eigen .onion-domein

KickAss Torrents is nu ook te vinden op een speciaal .onion-domein, dat te bereiken is via de Tor-browser. Deze kan gebruikt worden als alternatief in landen waar de torrentsite standaard geblokkeerd wordt.

KickAss Torrents is op het Tor-netwerk te bereiken via deze link. Gebruikers moeten er echter rekening mee houden dat ze via deze weg niet automatisch ook anoniem kunnen downloaden. Daarvoor kan bijvoorbeeld een VPN juist uitkomst bieden.

De onion-versie kan vooral gezien worden als backup-variant. Want met de Tor-browser was het altijd al mogelijk om blokkades te omzeilen en zo de 'gewone' versie van de site te bezoeken.

Verhuizen

Sowieso is de torrentsite vaak op nieuwe domeinen te vinden. Elke zes maanden verplaatst de site naar een nieuw adres, om zo o.a. auteursrechthebbende organisaties een stap voor te blijven.

KickAss Torrents is onder meer geblokkeerd in het Verenigd Koninkrijk en Finland, maar niet in Nederland.

Facebook

Eerder dit jaar nam Facebook ook een eigen .tor-adres. Opvallend, aangezien het sociale netwerk nu niet echt bekend staat om z'n privacy-vriendelijkheid. PCM zocht uit wat er nu precies de voordelen van zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Vpn, Torrent, Tor

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord