Kickass Torrents maakt doorstart, lanceert nieuwe site

De beheerders achter het originele Kickass Torrents hebben een nieuwe site opgezet die dezelfde naam draagt en hetzelfde functioneert als de oorspronkelijke torrentsite. Het aanbod is nog wat karig maar groeit snel.

Kickass Torrents werd eerder dit jaar offline gehaald, nadat de oprichter van de site was opgespoord en aangehouden. Verscheidene beheerders die achter de schermen ook actief waren bij Kickass Torrents, kwamen vervolgens samen om een doorstart te plannen. Het forum werd als eerste opnieuw opgezet, nu is ook de voorpagina met torrents terug van weggeweest.

Aanbod nog klein

Het vernieuwde Kickass Torrents begint leeg, omdat de originele database in handen is van de autoriteiten. Dat betekent dat er op het moment van schrijven nog maar enkele tientallen torrents te vinden zijn - in tegenstelling tot de duizenden die de originele site ooit aanbood. Maar omdat veel van de uploaders hun weg naar de nieuwe site alweer hebben gevonden, groeit dit aantal vast snel.

Lees ook: de beste alternatieven voor Kickass Torrents

Legaal?

Auteursrechthebbenden zijn vermoedelijk niet blij met de wederopstanding. Hoewel de initiatiefnemers terecht zeggen dat torrents an sich niet illegaal zijn, is nu al te zien dat Kickass Torrents alweer een verzamelplaats is voor films en games waar eigenlijk voor betaald moet worden. De beheerders werken wel mee met dergelijke partijen, wanneer die eisen dat torrent-links verwijderd worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: kickass, torrent