abonneren

Kaskrakers van Paramount op YouTube

YouTube heeft een overeenkomst gesloten met Paramount en breidt daarmee de filmcatalogus uit met 500 films.

Met de overeenkomst komen veel interessante films op YouTube beschikbaar, zoals Bruno en The Godfather. In totaal zijn er nu bijna 9.000 films op YouTube te zien. De films kun je bekijken op een apart onderdeel op de site: YouTube Movies.

De deal is opvallend te noemen, omdat Google (moederbedrijf YouTube) en Viacom (moederbedrijf Paramount) al jaren met elkaar overhoop liggen. Viacom beschuldigt Google van het op grote schaal inbreuk maken op het auteursrecht. Viacom beklaagt zich over het feit hun content op YouTube wordt gezet en Google hiertegen geen actie onderneemt. Viacom heeft echter de rechtszaak hierover verloren, maar heeft wel beroep aangetekend tegen de uitspraak.

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: YouTube, Paramount

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord