Je agenda als todolijst met HashtagTodo

Het aantal todo-apps is erg groot: Wunderlist, Todoist, iOS Reminders, Any.Do, Clear en meer. Gelukkig is er nu een oplossing die je agenda gebruikt als een todo-lijst: namelijk HashtagTodo. In deze miniworkshop laten we zien hoe je de dienst kunt gebruiken.

HashtagTodo werkt met Google Agenda, door het om te toveren tot todolijst. Het werkt erg simpel: op de dag dat je iets af wilt maken, voeg je #todo aan de afspraak toe om er een taak van te maken. Het integreren van je takenlijst met je agenda kan handig zijn, omdat je dan niet langer afzonderlijk je agenda en je todo-app hoeft te checken, maar af kunt met alleen nog maar je agenda. Dat zal niet voor iedereen werken, omdat er ongetwijfeld sommigen zullen zijn die het fijn vinden om hun taken in een aparte app te hebben staan. Handig is ook dat je takenlijst nu platformonafhankelijk is: op elk apparaat waar je de kalender kunt inladen, kun je je taken zonder moeite beheren.

Om te beginnen ga je naar de website van HashtagTodo, die te bereiken is via hashtagtodo.com/signup.html. Klik op Get started. Je wordt doorverwezen naar de Google-inlogpagina. Als je bent ingelogd, zie je welke gegevens HashtagTodo nodig heeft. Er zitten geen vreemde permissies tussen. Klik op Toestaan om de dienst toegang te geven tot je agenda. Er verschijnt een uitleg. Bij Calendars kun je agenda’s aan- en uitvinken die je wel of niet wilt meenemen in HashtagTodo.

Zo werkt HashtagTodo: voeg #todo toe en vink een taak af door een x te zetten

Je kunt nu een nieuw tabblad openen en naar calendar.google.com gaan. Het eerst wat opvalt is een nieuwe afspraak die vandaag plaatsvindt, in mijn geval genaamd #Jochem Todo List. Dit zijn alle taken die nog af moeten. In de beschrijving van deze afspraak zijn de taken zichtbaar. Om nu een nieuwe afspraak te maken, klik je op het moment dat deze af moet, geef je het een titel en voeg je #todo aan de titel toe. Klik daarna op Afspraak maken om de taak toe te voegen. Het duurt een of twee seconden, waarna HashtagTodo het label herkent en er haken vooraan aan toevoegt.

Om de taak af te ronden, zet je een x tussen die haken. De taak verdwijnt uit je todolijst en is nu gemarkeerd als zijnde af. Indien je een taak gepland hebt voor een dag, maar deze niet markeert met een x, dan wordt die taak automatisch een dag naar voren verplaatst, zodat deze niet zomaar uit het oog verloren raakt. De taak wordt dan wel een afspraak die de hele dag duurt, omdat de originele tijd niet meer van toepassing is.

Het is ten slotte mogelijk om herhalende afspraken als todo’s te gebruiken. Hiervoor volg je dezelfde stappen als normaal en markeer je de afspraak als herhalend. Elke keer wordt de volgende afspraak de nieuwe, actieve taak zichtbaar in je complete lijst met taken die nog af moeten, met opnieuw een eigen vinkje.

Geschreven door: Jochem de Goede op

Category: Workshop, Internet

Tags: Taken, Agenda, Hashtag, Google Agenda, todo's, hashtagtodo