abonneren

Java gaat Yahoo aanbieden als standaard zoekmachine

Oracle en Yahoo hebben een deal gesloten waarbij Yahoo wordt aangeboden als standaard zoekmachine en homepagina bij Java - tenzij je het op tijd voorkomt.

Yahoo CEO Marissa Mayer meldt dat vandaag in een meeting met aandeelhouders. Java-gebruikers krijgen die optie bij de installatie of een update van de software aangeboden via de inmiddels notoire, reeds aangevinkte checkbox. De functie is niet opt-in, maar opt-out, aldus Wall Street Journal.

De timing van de deal is opmerkelijk. Kortgeleden nog maakte Microsoft bekend dat de Ask Toolbar voortaan als malware wordt gedetecteerd (en daarmee automatisch verwijderd) door de security-tools van het bedrijf. Deze toolbar werd jarenlang gebundeld met Java.

Yahoo overal

In het geval van Yahoo zou er geen software worden geïnstalleerd. Het zou enkel gaan om een aanpassing van de browserinstellingen, die daarmee vermoedelijk wat gemakkelijker terug te zetten zijn.

Yahoo sloot eerder een deal met Mozilla. In de Verenigde Staten is daardoor Google als standaard zoekmachine in Firefox vervangen door Yahoo Search. Dat is in Nederland nog niet het geval. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Java, yahoo