abonneren

iTranslate voor iPad

Google voorziet in een prima vertaaldienst voor websites of uw eigen teksten (translate.google.nl). Hier wordt handig gebruik van gemaakt door iTranslate, dat u kunt zien als interface voor de vertaaldienst van Google. Het bestaat al even voor de iPhone, maar nu kunnen ook gebruikers van een iPad met het vertaalhulpje aan de slag.
Google heeft een enorme talenknobbel: er zijn meer dan 50 talen beschikbaar. De ingevoerde tekst wordt vertaald in de gekozen taal en het resultaat is direct zichtbaar. U kunt de vertaling vervolgens als e-mailbericht versturen, wat erg handig kan zijn als u bijvoorbeeld een reserveringsaanvraag wilt doen voor een vakantiehuisje. Een vertaling naar het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Japans, Portugees, Russisch, Koreaans of Chinees kunt u zelfs laten uitspreken door een stem. Dat komt zeker bij een niet-Westers alfabet van pas, zoals het Chinees.

Hoewel de app zelf gratis is, wordt een kleine (niet hinderlijke) advertentie getoond. Voor het eenmalige bedrag van € 2,39 kunt u een upgrade aanschaffen om advertenties te laten verdwijnen. Een enkele gebruiker heeft kritiek op de kwaliteit van de vertalingen, maar er mag natuurlijk niet worden verwacht dat het helemaal foutloos gaat. Het helpt als u enige basiskennis hebt van de gekozen taal, zodat u het resultaat enigszins kunt beoordelen. Vooral op vakantie is iTranslate een uitkomst, al moet u er wel rekening mee houden dat het een internetverbinding nodig heeft.

iPad, iPhone: Gratis (met advertenties)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord