abonneren

Is Facebook over zijn hoogtepunt heen?

Volgens Inside Facebook, een site die de bezoekersstatistieken van Facebook volgt, zou de aandacht voor de sociale netwerksite steeds verder verslappen. De groei van Facebook is tussen mei en juni dramatisch afgenomen, aldus Inside Facebook.In maart presenteerde Facebook het heugelijke nieuws dat het zich een week lang zich de meestbezochte Amerikaanse site mocht noemen.
Toch lijkt de rek er een beetje uit bij Facebook. In mei haalde Facebook 7,8 miljoen nieuwe Amerikaanse bezoekers binnen, maar in juni nam dit aantal dramatisch af tot 320.800 nieuwe gebruikers. De oorzaak van deze forse afname is niet duidelijk, maar volgens een analist van de Enderle Group zouden steeds meer gebruikers te maken hebben met een 'Facebook burnout'. Facebook zou het einde van zijn eerste grote groeigolf bereikt hebben; mensen zouden zich steeds meer afvragen of de tijd die ze in de site investeren zich wel terugvertaalt in een concrete beloning.

Vermoedelijk hebben ook de negatieve berichten omtrent de privacyregels van Facebook een flink effect op de bezoekersstatistieken. Facebook wordt van meerdere kanten bekritiseerd over het lakse privacybeleid, zeker nu het informatie deelt met andere websites. Eind mei heeft Facebook zijn privacy enigszins verscherpt, maar veel gebruikers zijn nog niet tevreden.

Enderle claimt dat Facebook vooralsnog niet bang hoeft te zijn, maar dat het op moet passen voor een nieuwe concurrent. Deze zou namelijk veel gebruikers kunnen kapen, net als Facebook ooit bij MySpace deed. Google zou inmiddels bezig zijn met een eigen sociaal netwerk, onder de naam Google Me, maar wanneer de zoekgigant deze dienst zou willen introduceren is niet duidelijk.

MacWorld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie