abonneren

iPing: Kabelinternet is sneller en goedkoper

Volgens een onderzoek van iPing Research wordt het verschil in snelheid tussen kabelinternet en ADSL steeds groter. Nu is kabelinternet 4 keer sneller dan ADSL (bij een vorige meting was dat een factor 3). Bovendien is kabelinternet ook aanzienlijk goedkoper dan DSL aldus iPing.

Zo is de gemiddelde prijs/prestatie-verhouding van kabel meer dan 2 keer zo gunstig in vergelijking  met ADSL. De voorsprong van de kabel  is ook  groot als wordt vergeleken met het nieuwe VDSL (kabel is anderhalf keer sneller met een prijs/prestatieverhouding die 1,5 keer zo gunstig is).

iPing Research heeft de snelheden onderzocht van de drie vrijwel landelijk beschikbare vaste internetaansluitingen: ADSL, VDSL en kabel. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven. iPing concludeert verder dat de gemiddelde downloadsnelheid van kabelverbindingen het afgelopen jaar is toegenomen met ongeveer 35%. De uploadsnelheid van kabelverbindingen is toegenomen met ongeveer 57%. ADSL en VDSL blijven qua snelheden ver achter. 

De snelheidsverhogingen van bestaande kabelabonnementen en nieuwe highspeed-abonnementen zijn de redenen van de forse toename van de gemiddelde snelheid. Highspeed internet van 50 tot 120 Mbps is via de kabel inmiddels beschikbaar voor 98 procent van de huishoudens in Nederland. 

Niet alleen het snelste kabelabonnement is 6 keer sneller dan het snelste ADSL-abonnement, maar volgens het onderzoek is ook de gemiddelde snelheid voor kabelabonnees veel hoger. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: