abonneren

iPad haalt iPhone in bij het websurfen

Mobilemetrics heeft een onderzoek gedaan naar 20 Nederlandse websites. Uit dit onderzoek blijkt dat de iPad op dit moment het populairste mobiele apparaat is om deze websites te bezoeken. Van alle bezoeken in de maand maart was 3,6 procent met een mobiel apparaat. Hier vallen smartphones, tablets en multimediaspelers onder.

In de afgelopen drie maanden kwam 34,4 procent van het internetverkeer op rekening van de iPad, op de voet gevolgd door de iPhone (33,9 procent). Dat is nog steeds tweemaal zoveel als het aandeel Android, dat vooralsnog op 16,9 procent blijft steken. Blackberry OS is vierde met 5,9 procent en de iPod touch haalt een aandeel van 4,7 procent. Symbian (3,5 procent) en Windows Mobile (0,2 procent) zijn hekkensluiters.

 

Interessant is dat mobiele bezoeken in oktober 2010 nog 2,0 procent van het totaal aantal bezoeken uitmaakte. Het aantal mobiele bezoeken is in deze tijdsspanne dus bijna verdubbeld. Welke 20 sites Mobilemetrics.nl bijhoudt is niet bekend; volgens de onderzoeker gaat het om een totaal van 5 miljoen bezoekers per maand, over meerdere segmenten (nieuws, entertainment, reizen, training, e-commerce). Evenmin duidelijk is of één van deze sites een applicatie in de App Store of Android Market heeft en of het gebruik hiervan mee is genomen in de statistieken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord