abonneren

Internetverbinding met de maan via lasers

Om communicatie met astronauten mogelijk te maken, maakt de NASA gebruik van ouderwetse radioverbindingen. Maar omdat de omvang in dataverkeer steeds verder toeneemt, zoekt de ruimtevaartorganisatie naar nieuwe technieken. Een eerste internetverbinding met lasers is inmiddels getest.

Een eerste test met lasers is veelbelovend. Tussen de aarde en de maan is een verbinding opgezet met een doorvoersnelheid van 622 Mbps (down). De uploadsnelheid is 20 Mbps. Op deze manier kunnen gedetailleerdere foto's doorgestuurd worden tussen ruimteschepen en de aarde. Naast de NASA hebben ook het MIT en de ESA meegewerkt aan het project.

Bron: Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Nasa, internet, lasers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord