abonneren

Internetsnelheid UPC naar 200 Mbit/s en analoge tv verdwijnt

De maximale snelheid van de internetabonnementen die UPC aanbiedt gaat omhoog van 120 Mbit/s naar 200 Mbit/s. Daarnaast zegt UPC dat analoge televisie op termijn gaat verdwijnen.

 

Techsite Tweakers meldt dat UPC op 3 april een aantal nieuwe abonnementen zal aanbieden. De maximale snelheid van internet zal 200 Mbit per seconde (downloadsnelheid) worden, waar dat nu 120 Mbit/s is. Het Alles-in-één abonnement waar dat bij hoort is het Extreme Power-pakket van 89,50 euro per maand. De bijbehorende uploadsnelheid is 20 Mbit/s. Daar zit een Horizon-mediabox en de betaalzender Film1 bij inbegrepen.

Daarnaast komt er een Extrme Power-pakket van 69,50 euro per maand. Het internet daarin heeft een downloadsnelheid van 150 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s. Ook daar zitten Film 1 en de Horizon-box bij in. Dat laatste geldt ook voor het Power Alles-in-één-abonnement. De maximale downloadsnelheid daarvan is 100 Mbit/s en de maximale uploadsnelheid 10 Mbit/s. Deze kost 57,50 euro per maand.

Ook komt er vanaf 3 april een nieuw standaard abonnement van 49,50 euro per maand. Deze blijft een downloadsnelheid houden van 60 Mbit/s met een uploadsnelheid van 6 Mbit/s. Daarbij wordt geen Horizon-box maar de Mediabox van UPC geleverd. Het goedkoopste abonnement blijft ook bestaan met een downloadsnelheid van 30 Mbit/s en een uploadsnelheid van 3 Mbit/s. Ook daar zit een Mediabox bij. Losse internet- en televisie-abonnementen afsluiten kan uiteraard ook.

Huidige abo’s ook sneller

De huidige abonnementen van UPC zullen ook in snelheid worden verhoogd. De eerste groepen abonnees kunnen in de komende maanden een snellere verbinding verwachten volgens UPC, maar wanneer precies is onduidelijk. Mensen die een nieuw abonnement willen, kunnen nu alvast contact opnemen met UPC.

Verder gaat UPC digitale televisie vanaf 3 april ongecodeerd aanbieden. Er hoeft vanaf daardoor geen insteekmodule meer gebruikt te worden  als de aangesloten televisie een dvb-c-module ingebouwd heeft. Niet alle zenders kunnen op die manier bekeken worden, maar wel de 29 populairste, 12 regionale en de plaatselijke zenders. Alleen Nederland 1, 2 en 3 worden zonder insteekkaart in HD getoond. Voor meer HD-zenders en betaalzenders is nog steeds een ci+-module nodig vanaf 3 april.

Analoge televisie verdwijnt

Directeur strategie van UPC Robin Kroes legt uit dat de wijziging van abonnementen geen invloed heeft op analoge televisie-abonnees. Toch zal analoge televisie op lange termijn gaan verdwijnen volgens hem. Dit jaar nog niet, zegt hij. “Er zijn nog geen concrete plannen”, aldus Kroes.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Bandbreedte, Upc, Internetsnelheid, Internetabonnementen, Horizon