abonneren

'Internetprovider verbiedt Tor-gebruik'

De Amerikaanse internetprovider Comcast dreigt klanten met het stopzetten van hun internetabonnement, zo lang ze gebruik blijven maken van Tor om anoniem te surfen.

Daarover schrijft Deepdotweb op basis van verschillende bronnen. Comcast zou meerdere telefoontjes naar klanten hebben gepleegd om ze er op te wijzen dat het gebruik van Tor niet alleen illegaal is, maar dat het gebruik ervan ook tegen de gebruiksvoorwaarden is.

Op de sociale nieuwssite Reddit legt een anonieme gebruiker uit hoe Comcast hem meerdere keren vroeg welke websites hij via Tor bezocht. Toen hij dat niet wilde zeggen en later verhaal wilde halen, kreeg hij de mededeling: "Gebruikers die proberen anoniem te blijven of online sporen uitwissen doen waarschijnlijk dingen die illegaal zijn. We behouden ons het recht voor om dergelijk gebruikers te blokkeren of te beboeten, omdat ze de regels overtreden."

Privacy

Comcast geeft in een reactie echter aan de privacy van klanten te respecteren en alleen activiteit te monitoren zodra daar juridisch bevel voor wordt gegeven. Ook zou het bedrijf klanten daar op tijd van op de hoogte brengen, zodat ze eventueel tijd hebben om een advocaat in te schakelen.

Toch is dat niet altijd het geval. Zo zou Comcast de FBI hebben geholpen met het lokaliseren van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht, zonder hem daarover in te lichten. Ulbricht werd opgepakt en Silk Road werd tijdelijk gesloten. De website was enkel via het Tor-netwerk te betreden en werd onder meer gebruikt om drugs op te verhandelen.

Illegaal

Het gebruik van Tor is overigens op zichzelf niet illegaal. De Tor-browser kent meer dan een miljoen gebruikers, een aantal dat erg is gestegen sinds klokkenluider Edward Snowden in kaart bracht hoe de Amerikaanse geheime dienst internetgebruikers bespiedt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Tor, comcast

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord