abonneren

Internetgebruik in 2010 met 19% gestegen

86,2% procent van de Nederlanders was in 2010 op de een of andere manier online. Een groei van 3,2% waardoor het totaal aan internettende Nederlanders nu op zo’n 11,9 miljoen staat.

Dit blijkt uit het onderzoek Establishment Survey van internetonderzoeker STIR. Niet alleen het aantal mensen maar ook de tijd die men online doorbrengt is gestegen. In 2009 waren we gemiddeld 8,5 uur per week online, in 2010 is dit gestegen naar 9,7 uur. De groep 13-34 jarigen heeft het grootste aandeel in dit surfvolume, van 52%. Deze groep is bijna 14 uur per week online. Ter vergelijking; aan televisiekijken werd 12,6 uur besteed. In 2009 werd er nog net iets meer tijd besteed aan televisiekijken dan aan surfen.

De vijftigplussers surfen gemiddeld slechts 4,4 uren per week, maar laten wel een bovengemiddelde groei van 9% zien. De senioren weten dus steeds beter en vaker hun weg op het wereldwijde web te vinden. Televisiekijken blijft bij deze groep echter nog veel meer in trek met 18,2 uren per week.

Op het gebied van sociale media scoort Hyves het hoogst met een participatiegraad van 42,5% (40% in 2009). Facebook ging van 10% naar 20% en Twitter van 4% naar 6%.

Via: Mediaonderzoek

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord