abonneren

Internetadressen eerder op dan verwacht

Alle computers en andere apparaten op internet hebben een IP-adres. De totale voorraad in het huidige systeem (IPv4) bedraagt 3,7 miljard IP-adressen. Drie maanden geleden dacht men nog dat de voorraad IPv4-adressen genoeg was tot begin oktober 2011.
Inmiddels is die voorspelling bijgesteld: het ziet ernaar uit dat de voorraad al medio juli 2011 uitgeput zal zijn.

Dat meldt het bedrijf Hurricane Electric, een internethoster die zich fanatiek bezighoudt met IPv6, de opvolger van het huidige systeem. Het heeft zelfs een aantal widgets en apps ontwikkeld waarmee wordt afgeteld naar het moment dat de IPv4-adressen echt op zijn.

IPv4 gebruikt adressen van 32 bits (4 bytes), waarmee in theorie maximaal 4.294.967.296 adressen mogelijk zijn. IPv6-adressen bestaan uit 128 bits en levert ongeveer 3,4 × 10 tot de 38e macht adressen. Dat is een getal met zó veel nullen dat de voorraad adressen schier oneindig is. Daarnaast heeft het IPv6 protocol een netwerklaagveiligheid en maakt het verschillende netwerk-configuratietaken makkelijker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord