abonneren

Internet in kaart gebracht

De Russische webdesigner Ruslan Enikeev heeft een kaart van het complete internet gepubliceerd. De website maakt inzichtelijk welke sites het meeste verkeer ontvangen en hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Platte bezoekersstatistieken zijn weliswaar interessant, maat visueel niet aantrekkelijk. De Russische webdesigner Ruslan Enikeev heeft een website online gezet waarop je de hoeveelheid verkeer van de grootste internetsites makkelijk kunt zien. De meest bezochte sites worden het grootst afgebeeld. De plaats op de kaart wordt bepaald door de bezoekers: hoe vaker bezoekers van de ene naar de andere website switchen, hoe dichter ze op de kaart bij elkaar liggen.

De kaart is te bewonderen op internet-map.net. De ingebouwde zoekfunctie zorgt dat je snel naar een bepaalde site kunt springen, of een compleet land.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Visualisatie, Kaart

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord