abonneren

Internet is eerste levensbehoefte voor jongeren

Voor jongeren is internet toegevoegd aan het lijst je met eerste levensbehoeften. Internet is belangrijker dan een auto, een avondje uit.

Dit blijkt uit een het 2011 Connected World Technology onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van netwerkleverancier Cisco. Voor één op de drie studenten en jonge werknemers is internet even belangrijk als de universele basisbehoeften als lucht water, voedsel en onderdak.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 2800 studenten en jonge professionals in 14 landen over de hele wereld, waarin ook Europa goed vertegenwoordigd is. Van de respondenten zegt meer dan de helft niet zonder internet te kunnen leven. Het vormt een integraal onderdeel van hun leven. Voor sommigen is het zelfs belangrijker dan het bezit van een auto, of een avondje uit met vrienden.

Online interacties
Meer dan een kwart van de studenten vindt het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om uit te gaan, te feesten of muziek te luisteren.

Negen van de tien ondervraagden zijn aanwezig op Facebook. De meesten checken hun Facebook-profiel minstens één keer per dag. Een derde doet dat zelfs minstens vijf keer per dag.

Privacy
Meer dan tweederde van de jonge professionals die actief zijn op Twitter, volgt ook zijn manager of collega op Twitter.
Maar een derde van de Twitteraars houdt zijn privéleven voor zich.

Een op de vijf studenten gebruikt dagelijks een laptop, tablet en vooral een smartphone om toegang te krijgen tot informatie en entertainment. De smartphones zijn nu dan ook al even populair als een desktop.

Media
Een minderheid van de respondenten geeft de voorkeur aan meer traditionele media als kranten, boeken en telvisie. De televisie is nog maar voor minder dan één op de tien studenten en werknemers het belangrijkste apparaat.

Cisco concludeert uit de onderzoeksresultaten dat de invloed van de ontwikkeling van het gebruik en de beleving van internet grote invloed zal hebben op het bedrijfsleven. Van bedrijfscommunicatie en de mobiele lifestyle tot en met de personeelswerving, de beveiliging en het concurrentievermogen van de bedrijven. 

Bron: Cisco

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord