Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Internet heeft er een foutcode bij: error 451 in geval van censuur

HTTP-statuscodes komen er in verschillende varianten, waarvan de meest bekende de 404-error is. Die zie je wanneer je een website wilt bezoeken die niet meer bestaat. Vanaf vandaag kan het voorkomen dat je een nieuwe code tegenkomt, error 451.

Error 451 kan opduiken wanneer een website offline is gehaald om juridische redenen. In plaats van dat je simpelweg een foutmelding krijgt dat de website niet meer bestaat, weet je bij een 451-code iets meer over de reden daartoe. Zoals bijvoorbeeld censuur door de overheid.

Voorvechters van een vrij internet wilden de code al langer en de Internet Engineering Steering Group heeft deze nu goedgekeurd. Dit orgaan bewaakt onder meer de standaarden van HTTP-statuscodes en houdt ze up-to-date.

Verwijzing

Er is in dit geval uitgerekend voor het getal 451 gekozen omdat het een verwijzing is naar Fahrenheit 451, een verhaal over een wereld waarin boeken zijn verboden en censuur op grote schaal wordt toegepast

Bron: Gizmodo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Error, censuur

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie