abonneren

Internet Explorer wint terrein

De browser van Microsoft Internet Explorer is bezig met een comeback en wint in de derde maand in successie marktaandeel, voornamelijk ten koste van Firefox.Volgens de nieuwste statistieken van Net Applications is het marktaandeel van Internet Explorer in juli met 0
,42% gegroeid naar 60,74%. Mozilla's Firefox kreeg de grootst klap met een verlies van 0,9% marktaandeel. Google Chrome verliest ook een klein beetje met 0,08%. Het marktaandeel van Safari wint 0,24% marktaandeel.

De winst van Internet Explorer lijkt de trend van de onder druk staande webbrowser te doorbreken. Internet Explorer is nog steeds meest populaire browser, maar heeft de afgelopen jaren geleidelijk marktaandeel verloren. Sinds afgelopen mei is daar dus verandering in gekomen. Firefox had in april zijn hoogste marktaandeel ooit, met ruim 24,5 % en is sinds die tijd alleen maar gedaald. Het gebruik van Googles Chrome staat ook onder druk. De grote vraag is of de komst van Internet Explorer 9 het tij voor Microsoft definitief kan keren. Veel zal er daarbij afhangen van de prestaties van de browser en de mate van ondersteuning van open standaarden als HTML5.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: