abonneren

Internet Explorer 9 bèta nu publiek beschikbaar

Microsoft stelt de eerste publieke bèta-versie beschikbaar van de nieuwe Internet Explorer browser 9 (IE9).Microsoft maakte gisteren in San Francisco bekend dat de nieuwe browser wereldwijd voor download beschikbaar is in 33 talen, waaronder Nederlands. Belangrijke eigenschappen: een nieuwe gebruikersinterface, nieuwe techniek en voor alle gebruik goede prestaties.
Volgens Microsoft is de nieuwe browser de basis voor het genieten van de volledige mogelijkheden van websites en toepassingen waar het de gebruikers om gaat.

De nieuwe gebruikersinterface is zo simpel mogelijk gehouden met een minimum aan knoppen. Ook neemt het zo min mogelijk schermruimte in beslag, zodat er zoveel mogelijk ruimte beschikbaar is voor de website waar het om gaat.

IE9 is helemaal up-to-date en ondersteund alle moderne webstandaarden inclusief HTML 5 en is daarmee klaar voor alle multimediale webapplicaties en coudtoepassingen. Ook vormt IE9 een naadloze interface met Windows 7. Een belangrijke nieuwe functie van IE9, is een dowloadmanager met een ingebouwde reputatiebeveiliging. De downloadmanager zorgt ervoor dat download afgebroken en hervat kunnen worden en de beveiligingsfuncties van de browser zorgen er voor dat u wordt gewaarschuwd voor onbetrouwbare downloadbronnen.

De ontwikkelaars hebben zich ingespannen om alle taken van de browser snel te maken en noemen IE9 dan ook "overall" snel. Om dit te bereiken maakt de browser waar mogelijk optimaal gebruik van de mogelijkheden van de grafische processor (gpu) van de pc.

IE9 is en blijft alleen beschikbaar voor Windows Vista en Windows 7. Windows XP-gebruikers zijn definitief uitgesloten en zullen hun besturingsysteem eerst moeten upgraden om van de geneugten van "the beauty of the web" te kunnen genieten. Download IE9 hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord