abonneren

Internet Explorer 9 (7): Downloadmanager

Een veelgehoorde klacht over Internet Explorer was lange tijd dat er een downloadmanager ontbrak. Voor elk bestand dat je van het web haalde, werd er een nieuw dialoogvenster geopend om de voortgang te tonen. De ontwikkelaars hebben dat nu een stuk subtieler aangepakt.

Wanneer je een bestand van het web plukt, verschijnt er onderin de browser een kleine meldingsbalk. Je voert een (installatie)bestand direct uit of je slaat het ergens lokaal op. Met Download weergeven open je de downloadmanager. Deze functie is ook bereikbaar via de Extra-knop. Nuttig is dat je downloadtaken tijdelijk onderbreekt om bijvoorbeeld de internetverbinding te ontlasten.

Je ziet precies hoe lang het downloadproces duurt en in welke map het materiaal wordt opgeslagen. Internet Explorer houdt hiervan een geschiedenis bij, maar dit lijstje wis je op elk gewenst moment. Klik op Opties om de opslagmap voor de downloads te selecteren. Een groot voordeel is dat waarschuwingen en overige meldingen niet meer in een dialoogvenster opduiken. Voorheen was je verplicht om eerst te reageren voordat je weer verder kon surfen. Nu bekijk je het bericht probleemloos op een later moment in de meldingsbalk, zonder dat Internet Explorer je belemmert in de surfsessie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord