abonneren

Internet Explorer 9 (6): Multifunctionele adresbalk

Het zoekvak is uit Internet Explorer 9 verdwenen. Dit onderdeel is ook niet meer nodig, aangezien je de adresbalk voor zoekdoeleinden gebruikt.

Typ maar eens een of meerdere trefwoorden en druk op Enter. De zoekmachine Bing opent met een resultatenpagina. Je bezoekt daarnaast kinderlijk eenvoudig websites door alleen de naam te typen, bijvoorbeeld ‘pcmweb’. Zoek je liever met Google? Je bent dan verplicht om een uitbreiding te installeren. Klik in de adresbalk op het vergrootglas en daarna op Toevoegen. De Internet Explorer Galerie verschijnt op je scherm. Je vindt Google onder het menuonderdeel Zoeken. Bevestig met Click to Install. Vink desgewenst Als standaardzoekmachine instellen aan en klik op Toevoegen. Kijk gerust even rond binnen de Galerie, want wie weet zijn er nog meer interessante uitbreidingen te vinden. Je benadert nu de zoekfunctie van Google zonder problemen vanuit de adresbalk.

***IE9_06.png

Microsoft gunt Google geen standaardplek binnen de browser, waardoor het nodig is om een uitbreiding te installeren.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord