abonneren

Internet Explorer 9 (5): Websites vastpinnen

Bezoek je sommige websites meerdere keren per dag? Maak dan online applicaties vast aan de Taakbalk van Windows 7. Hiermee speelt Microsoft in op de trend dat computerwerkzaamheden steeds meer naar de cloud verschuiven.

Net zoals met normale programma’s op je pc, start je Facebook, Gmail of Google Documenten rechtstreeks op. Bezoek een website en sleep het tabblad naar de Taakbalk. Het logo van de betreffende webdienst is nu in de Taakbalk als pictogram te bewonderen. Je klikt daarop om de webdienst op te starten. Merk op dat de kleur van de knoppen Vorige en Volgende overeenkomen met de kleur van het pictogram. Daarnaast pronkt het logo bovenaan het browservenster. Door op het pictogram in de Taakbalk te rechtsklikken, heb je toegang tot zogeheten Jump Lists. Hiermee open je snel bepaalde onderdelen van webdiensten. In Facebook bereik je op die manier eenvoudig de pagina’s met vrienden, evenementen, berichten en nieuws, terwijl je in Hotmail de agenda of contactpersonen erbij pakt. Overigens zijn Jump Lists lang niet voor elke website beschikbaar. Als je een webdienst niet meer gebruikt, verwijder je het pictogram eenvoudig. Rechtsklik erop en kies Dit programma losmaken van de Taakbalk. Je kunt ook websites aan menu Start vastmaken. Ga hiervoor naar Extra, Bestand, Website aan menu Start toevoegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord