}
abonneren

Internet Explorer 9 (1): Tabbladen

Met Internet Explorer 9 is Microsoft een nieuwe weg ingeslagen. De menubalk is verdwenen, waardoor er meer ruimte is voor webpagina’s. Ook zijn er nog meer interessante functies aan ’s werelds populairste browser toegevoegd.Versie 9 van de Internet Explorer heeft voor het eerst een minimalistische vormgeving. De meeste werkbalken zijn standaard verborgen en de tabbladen staan naast de adresbalk. Vooral op kleine beeldschermen van netbooks biedt dat voordelen, want er is meer ruimte om te surfen.

De tabbladen hebben in Internet Explorer 9 een andere plek gekregen. Ze staan nu rechts naast de adresbalk. Misschien kom je nu ruimte tekort als je veel websites hebt openstaan. Wil je de tabbladen liever onder de adresbalk weergeven? Rechtsklik op een tab en kies in het contextmenu voor Tabbladen weergeven op een afzonderlijke rij. Tijdens het kijken van een YouTube-filmpje wil je misschien tussendoor iets opzoeken. Dankzij de functie Aero Snap regel je dat gemakkelijk in Windows 7.

Open een nieuw tabblad. Ga met de cursor op dit tabblad staan en houd de linkermuisknop ingedrukt. Je sleept het tabblad vervolgens in een eigen venster. Door het venster naar de zijkant te slepen, vult Aero Snap de helft van het beeldscherm. De website met het filmpje verhuis je naar de andere kant, zodat je naast de videoweergave ook nog kunt surfen. Als je veel tabs hebt openstaan, is het slim om de functie Snelle tabbladen in te schakelen. Klik op Extra, Internetopties, Tabbladen, Instellingen. Zet een vinkje voor Snelle tabbladen inschakelen en bevestig met OK. Herstart de browser en open enkele tabbladen. Gebruik de sneltoets Ctrl + Q om met behulp van de pijltjestoetsen soepel tussen geopende websites te switchen.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI