abonneren

Instagram telt inmiddels 150 miljoen foto's

Instagram is zonder twijfel een van de populairste diensten voor de iPhone. De sociale foto-applicatie werd tien maanden geleden geïntroduceerd en telt inmiddels 7 miljoen gebruikers. De ontwikkelaars claimen dat er 1,29 miljoen foto's per dag gedeeld worden, waardoor het aantal van 150 miljoen foto's afgelopen woensdag bereikt werd.

Instagram is een iPhone-applicatie [review] waarmee je eenvoudig een filter op een foto kunt toepassen. Tot zover niets bijzonders, maar wat Instagram een succesverhaal maakt is het sociale component. Alle foto's maken namelijk deel uit van een sociaal netwerk, waarbij je commentaar kunt achterlaten en foto's kunt liken. Ook zijn de foto's in een handomdraai te delen met andere sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter, Foursquare en Tumblr.

 

Het grootste punt van kritiek van gebruikers is dat er, ondanks eerdere toezeggingen, nog steeds geen Instagram-applicatie voor Android of Windows Phone 7 beschikbaar is. Ook zijn Instagram-foto's niet makkelijk via een website te benaderen; hiervoor zullen speciale third-party websites of applicaties gebruikt moeten worden. Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, belooft dat het bedrijf serieus kijkt naar een volledige website en Android-versie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie