abonneren

Instabridge biedt gratis wifi aan in Randstad

Vanaf nu kunnen bezitters van een Android-telefoon gratis internetten in de Randstad. Het Zweedse bedrijf Instabridge biedt namelijk ruim driehonderd wifi-hotspots aan in cafés en restaurants in verschillende steden.

Het Zweedse Instabridge wil ’s werelds grootste wifi-netwerk bouwen en biedt vanaf vandaag daarom ook draadloos internet aan in een deel van Nederland. Om hiervan gebruik te maken, moet een speciale Android-applicatie gedownload worden. Het is de bedoeling dat er op termijn ook applicaties komen voor Windows Phone en iOS.

Wie de app op zijn Android-telefoon downloadt, kan gratis en automatisch inloggen bij alle deelnemende restaurants en cafés in de Randstad. In de applicatie zit ook een kaart, waarop alle hotspots te zien zijn. De hotspots van Instabridge zijn beveiligd met een wachtwoord, maar de applicatie vult deze automatisch in.

Instabridge heeft de potentie om zijn draadloze netwerk snel uit te breiden, omdat ook thuisnetwerken aan Instabridge worden toegevoegd. Op deze manier kan particulier internet gedeeld worden met Instabridge-gebruikers. Dit is vergelijkbaar met diensten die internetproviders Ziggo en UPC ook al in Nederland aanbieden.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: instabridge