abonneren

Infogr.am

Ga je een presentatie geven? Om je boodschap over te brengen, zorg je ervoor dat ie informatief, blits, helder en compact is. Deze vier ingrediƫnten definiƫren goede infographics.

Met infogr.am begeef je je op het terrein van de klassiekere infographics. Infogr.am is een relatief nieuwe dienst (februari 2012) en is vooralsnog geheel gratis. Een eenvoudige aanmelding, al dan niet gekoppeld aan je Facebook- of Twitter-account, volstaat. Het openingsscherm is opvallend sober en bevat slechts vier knoppen. Bij een ervan (Store) prijkt nog altijd “coming soon”: “soon” is blijkbaar een rekbaar begrip. De Library-knop bevat je persoonlijke ontwerpen en is logischerwijs initieel leeg. Verder zijn er nog de knoppen New Chart en New Infographic. De eerste knop laat je uit een viertal grafiektypes kiezen, maar de tweede interesseert ons natuurlijk het meest. Die leidt je naar wat magere zes themasjablonen, waaruit je dus één selecteert om verder te bewerken. Dat blijkt overigens een rechttoe rechtaan proces. Alle onderdelen (titel, begeleidende tekst en grafiek) pas je direct vanuit je browser aan. De gegevens voor je grafiek tik je eveneens rechtstreeks in of upload je vanuit een xls(x)- of csv-bestand. Eigen afbeeldingen uploaden is ook mogelijk. Voor video’s ben je beperkt tot url’s van Youtube of Vimeo. Je ontwerp publiceer je met een klik op de knop naar Facebook, Pinterest of Twitter. Of volsta met een unieke url, die je dan zelf doorgeeft. Via een klein brokje html-code voeg je je infographics ook makkelijk toe aan je eigen site of blog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: Infographics

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord