abonneren

Indrukwekkende cijfers bij Twitters vijfde verjaardag

In zijn vijfjarige bestaan heeft Twitter een aantal indrukwekkende records bereikt. Zo worden er, door de meer dan 200 miljoen gebruikers, wekelijks meer dan een miljard tweets verspreid, dit komt neer op gemiddeld 140 miljoen per dag.

De op 140-tekens gebaseerde berichtendienst is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zo is het een belangrijk medium geworden voor het verspreiden van informatie over willekeurig welk onderwerp.

Een twitterrecord vond plaats na de dood van Michael Jackson in 2009 met 365 tweets per seconde. Dit record werd verbroken op afgelopen Nieuwjaar in Japan met 6939 tweets per seconde. De nieuwste twitter-statistieken publiceert Twitter onder de titel #numbers.

Het aantal Twitteraars groeit nog steeds gemiddeld met 460.000 per dag. Twitter wordt ook steeds meer mobiel gebruikt. Zo is het mobiele gebruik het afgelopen jaar met 182 procent gegroeid.

De uitdaging voor Twitter is dit enorme succes om te zetten in inkomsten. Dit jaar worden reclameinkomsten verwacht van 150 miljoen dollar per jaar, ongeveer 45 miljoen meer dan in 2010.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord