abonneren

In Europa heeft 43% van huishoudens geen internet

De resultaten van een tweejaarlijks onderzoek naar de stand van zaken rond elektronische communicatie in de Europese Unie zijn deze week bekend geworden. Zo steeg de beschikbaarheid van internet thuis met 8% gedurende de afgelopen twee jaar. De snelste groeiers hierbij zijn de voormalige Oostbloklanden.
Nederland heeft de laagste groei in Europa, voornamelijk een gevolg van de al aanwezige hoge beschikbaarheid van internettoegang, 89% van de huishoudens heeft al internet. Ook op breedbandgebied loopt Nederland voorop met 79 % van de huishoudens met breedband, ten opzichte van 48 % voor heel de EU.

Niet heel erg verrassend is dat 98 % van de huishoudens in Europa beschikt over een vaste of mobiele telefoonaansluiting. Van de mobiele telefoonbezitters heeft 33 % toegang tot mobiel internet. Opvallend is ook dat in Nederland het laagste aantal televisieantennes heeft en daarmee het hoogste gebruik van kabeltelevisie. Meer resultaten van het onderzoek vindt u hier.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord