abonneren

In 2016 is er tien keer zoveel mobiel dataverkeer

Fabrikant van telecomapparatuur Ericsson voorspelt dat de hoeveelheid data verkeer tussen nu en 2016 met 60% zal toenemen waardoor het zal vertienvoudigen. Het downloaden en versturen van video op mobiele apparaten zal de belangrijkste oorzaak zijn van deze groei.
 
Dit blijkt uit een onderzoek dat Ericsson publiceert in het Traffic and Markets Data Report. Ericsson haalt de benodigde gegevens uit eigen metingen van netwerken in meer dan 180 landen.
Volgens het rapport steeg het aantal mobiele breedbandabonnementen in één jaar met 60% en zal groeien van 900 miljoen in 2011 naar 5 miljard in 2016. Het meeste mobiele dataverkeer zal worden gegenereerd in steden en grootstedelijke gebieden.
 
Zo zal in 2016 zestig procent van het mobiel dataverkeer gegenereerd worden door gebruikers die niet meer dan 1 % van de aardbol bevolken.
Smartphones nemen een steeds belangrijker deel van het dataverkeer voor hun rekening. Zo zal het aandeel in het dataverkeer van Smartphones tot 2016 vertwaalfvoudigen. Het aandeel van de smartphones zal even groot zijn al dat van pc’s en tablets samen. 
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Dataverkeer

Laatste reactie