IFTTT verwijdert Twitter-functie

De online macrodienst If This Then That heeft de ondersteuning voor Twitter verwijderd. Als gevolg van wijzigingen aan de Twitter-API mag IFTTT content van Twitter niet meer als basis gebruiken voor macro’s.

Macrodienst If This Then That ondersteunt allerlei webdiensten, waaronder Twitter, en laat je die aan elkaar koppelen. Zo kun je instellen dat er bij een binnenkomende tweet op een bepaald account een post op Facebook gemaakt moet worden, of dat tweets herplaatst kunnen worden naar een ander Twitter-account. Vanaf 27 september verwijdert IFTTT de Twitter-triggers. Macro’s kunnen Twitter daarmee niet meer als input gebruiken, een groot nadeel voor gebruikers die met IFTTT hun Twitter-posts geautomatiseerd hadden. Het plaatsen van tweets blijft wel mogelijk, maar alleen op basis van andere diensten.

Twitter legt de laatste tijd veel externe diensten aan banden. Het bedrijf wil tweets, zijn waardevolste goed, zelf in handen houden om er een verdienmodel op te kunnen bouwen. Onlangs is daarom een nieuw reglement voor de Twitter-API aangekondigd. Ontwikkelaars mogen content van Twitter, waaronder tweets, niet meer uploaden naar een externe clouddienst. Ook de manier waarop tweets weergegeven moeten worden door ontwikkelaars is aangescherpt: het gebruiken van tweets in een andere context is bijna niet meer toegestaan in de nieuwe Developer Display Requirements die vanaf 5 oktober gaan gelden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: ifttt, if this then that