abonneren

IE9 heeft 3,6 % marktaandeel op Windows 7

Met alle jubelende geluiden over de snelle opmars van Mozilla’s Firefox 4-browser kan Microsoft natuurlijk niet achterblijven met een eigen succesverhaal over de Internet Explorer 9. Zo is 3,6 % van de Windows 7 gebruikers al overgestapt op de twee weken geleden uitgebrachte browser IE9.

In een blog stelt Microsoft dat meer dan 1000 partners gebruikmaken van de unieke kwaliteiten waarover IE9 in combinatie met Windows 7 beschikt. Ook refereert Microsoft aan de positieve commentaren die belangrijke websites over IE9 hebben geschreven als: IE9 is de modernste browser die er is, IE9 is de snelste browser en IE9 is de mooiste browser.

In de resultaten van martkonderzoeker Net Applications is het mogelijk het browsergebruik per besturingssysteem op te vragen en daaruit blijkt het gebruikerspercentage van 3,6 %. Concurrent Firerox 4 doet het bij Windows 7 gebruikers ook heel aardig met 2,8 %. Kijken we in dezefde onderzoekscijfers naar het aandeel van IE9 en Firefox 4 op alle besturingsystemen, dan komen we op 1,04 % voor IE9 en 1,68 % voor Firefox 4 uit.

Microsoft zal nog heel wat missiewerk moeten verrichten om alle gebruikers van oudere versies van Internet Explorer over te halen over te stappen op hun nieuwe browser. Zo is de meer dan 10 jaar oude Internet Explorer 6, die al niet meer wordt ondersteund, in hetzelfde onderzoek nog steeds goed voor ruim 10% marktaandeel.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie