abonneren

iDeal-betalingen groeien explosief

Het aantal online betalingen met iDeal nam in 2010 toe met 52%. 90% van de webwinkels bieden iDeal als betaalmogelijkheid.

iDeal verbrak in mei al een record met 7,7 miljoen betalingen, in juni werd dit record weer verbroken met meer dan 8 miljoen betalingen. Vergeleken met juni vorig jaar is dit een stijging van 44%.

Uit onderzoek van het bedrijf achter iDeal, Currence blijkt verder dat ook 56% van de consumenten een voorkeur hebben om online te betalen via iDeal. Dit komt omdat men vertrouwen in iDeal heeft maar ook omdat webwinkels (meestal) geen kosten voor iDeal-betalingen in rekening brengen. Voor vee; andere betaalmethoden vaak wel het geval is.

De webwinkeliers willen graag een snelle introductie van een mobiele variant van iDeal. Onderzoek voorspelt een snelle groei van de mobiele betalingen. Currence en de Nederlandse banken onderzoeken de mogelijkheden van iDeal als mobiel betaalmiddel. De veiligheid staat daarbij voorop. Omdat deEuropese Commissie streeft naar één Europese markt voor e-commerce en een eenvoudige betrouwbare internationale betaalmethode nog ontbreekt, willen organisaties van webwinkels dat iDeal ook in andere landen wordt geïntroduceerd.

Bron: Currence

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie