abonneren

iCloud bèta beschikbaar

De Apple iCloud website is live, zodat ontwikkelaars er alvast me aan de gang kunnen en toepassingen erop aan kunnen passen. Ook de tarieven voor het gebruik zijn bekendgemaakt.

iCloud is een online-opslagdienst voor Apple-gebruikers. Hierop kunnen straks door iPhone, iPad en Mac bestanden worden opgeslagen. Apple heeft een op cloudgebruik aangepaste versie van iWorks voor iOS en iPhoto voor de Mac uitgebracht, waarmee het nu al mogelijk is bestanden te delen. Het voordeel van het iCloud-gebruik, is straks dat je een foto gemaakt met bijvoorbeeld een iPhone, direct op een iPad kunt bewerken en bijvoorbeeld op een Mac kunt opslaan.

iCloud wordt de vervanger van MobileMe voor het online delen van e-mail, agenda en contacten. De dienst werd eerder dit jaar door Apple-topman Steve Jobs aangekondigd.

iCloud komt samen met iOS 5 beschikbaar voor het publiek, vermoedelijk in september. De eerste 5GB opslagruimte is gratis. 10 GB extra kost 16 euro per jaar. Voor 20 GB en 50 GB moet € 32 en € 80 per jaar betaald gaan worden.

Bekijk alvast een demonstratiefilmpje

 

Via: cnn

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie