abonneren

Hyves staat te koop 

De aandeelhouders van Hyves zoeken een koper voor de sociale netwerksite. Deze keer richt men zich op de uitgeverswereld.Dit wordt gemeld door het Financieel Dagblad. Er worden informele gesprekken gevoerd met Sanoma en TMG (Telegraaf Media Groep).
Hubert Deitmers, president-commissaris en aandeelhouder bij Hyves bevestigt de interesse maar ontkent dat Hyves zelf actief potentiële kopers zoekt. Volgens Deitmers is Hyves in het verleden wel benaderd door Sanoma, maar heeft Hyves toen zelf aangegeven geen interesse te hebben.

TMG laat weten dat ze serieus kijkt naar de overnamekansen op het vlak van digitale media. TMG heeft onder meer de datingsite Relatieplanet.nl en Speurders.nl die veel baat kunnen hebben bij het inlijven van Hyves.

Hoewel het door Hyves wordt ontkend, wordt algemeen aangenomen dat Hyves te lijden heeft van de concurrentie van Facebook, die snel in populariteit toeneemt. Toch is Hyves in Nederland nog verreweg de grootste sociale netwerksite. Het bedrijf is al sinds 2006 winstgevend en zette vorig jaar bijna 20 miljoen euro om.

Al eerder is er sprake geweest van verkoop van Hyves aan het Amerikaanse Viacom. Toen is die verkoop mislukt.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: