abonneren

Hulu krijgt overnamebod van Yahoo of Apple?

Volgens hardnekkige geruchten heeft streaming videodienst Hulu een overnamebod ontvangen. Er wordt inmiddels driftig gespeculeerd welke bedrijven achter het bod zouden kunnen zitten, waarbij twee namen vaak opduiken: Apple en Yahoo.
Hulu is in Amerika razend populair, omdat het voor een klein bedrag per maand onbeperkte toegang biedt tot een enorm archief aan tv-series en films.

 

Volgens de Wall Street Journal zou Hulu zichzelf niet te koop gezet hebben, maar kreeg het bedrijf een onverwachts bod, waarna het raad van bestuur besloten heeft om ook andere overnameboden te accepteren. De betaalde Hulu Plus-dienst telt inmiddels meer dan één miljoen leden. Volgens de LA Times zou Yahoo het anonieme bedrijf zijn die Hulu in zou willen lijven. Op dit moment is Hulu eigendom van Disney, News Corp en NBC (dat op zijn beurt weer eigenaar is van ABC en FOX) en is het na Netflix de populairste streaming videodienst van Amerika.

 

Overigens wordt ook Apple genoemd als kandidaat. Het bedrijf heeft weliswaar een eigen iTunes Video Store, maar de gigant uit Cupertino doet nog helemaal niets met video streaming. Nu Apple druk werkt aan zijn iCloud-dienst zou een overname van Hulu geen vreemde zet zijn. Al eerder nam Apple de streaming muziekdienst Lala over; de Lala-techniek wordt straks gebruikt voor iTunes Match. Daar komt ook bij dat Steve Jobs in het bestuur van Disney zit... en laat nu juist Disney één van de grootste aandeelhouders van Hulu zijn.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie