abonneren

Helft webverkeer niet menselijk

Slechts de helft van online sitebezoekers is menselijk. De rest bestaat uit geautomatiseerde software, met vaak weinig goede bedoelingen. Dienstverlener Incapsula maakt dit bekend naar aanleiding van een onderzoek onder zijn klanten.

Incapsula, een aanbieder van cloudgebaseerde beveiliging voor websites, zegt dat 51 procent van het siteverkeer wordt opgeëist door scrapers, commentaarspammers, spionnen en zoekmachines. Deze 'bezoekers' worden vaak niet weergegeven door analysesoftware en zorgen zo voor een onzichtbare extra belasting op de bandbreedte.

Het adviesbedrijf heeft berekend dat 20 procent van de bots bestaat uit goedaardig verkeer van zoekmachines, maar dat ook een flink percentage websites afstroopt met kwade bedoelingen. Zo’n vijf procent bestaat uit software van hackers, op zoek naar kwetsbaarheden in een site, terwijl nog eens vijf procent gebouwd is om gepubliceerd materiaal te 'scrapen;  en elders te publiceren.  Liefst 19 procent bestaat volgens Incapsula uit 'spionnen', bedoeld om concurrentiegevoelige informatie te vergaren.

Incapsula zegt zijn informatie te halen uit duizenden websites die het onder zijn klanten rekent en heeft negen datacenters over de hele wereld in gebruik om ongewenst verkeer de pas af te snijden. Het onderzoek is natuurlijk ook bedoeld om de eigen dienstverlening te promoten. Incapsula heeft onder meer een virtuele reparatiedienst in beheer die schadelijke exploits blokkeert voordat een patch beschikbaar komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Bots, Traffic

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord