abonneren

HD-film draadloos te downloaden binnen één seconde

Het snelheidsrecord draadloos data verzenden is verbroken. Onderzoekers hebben in Duitsland een snelheid van 40 Gbits per seconde gehaald over de afstand van een kilometer.

Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) in Duitsland heeft een nieuw record gehaald van 40 Gbits per seconde over een afstand van een kilometer. Zoals KIT zelf zegt, zou je daarmee een HD-film in minder dan een seconde kunnen downloaden. Dat is 2.400 keer sneller dan over een DSL-internetverbinding.

Maar films met lichtsnelheid downloaden is slechts één van de voordelen, zegt KIT. In de toekomst zullen deze draadloze verbindingen in staat zijn om de gaten in de beschikbaarheid van breedbandinternet dicht te plamuren. Het zou kunnen voorzien in dekking op moeilijk te bereiken plaatsen of landelijke gebieden.

De onderzoekers zeggen dat deze draadloze verbinding een goed alternatief is voor optische kabels die dan wel heel snel zijn, maar moeilijk en duur zijn om aan te leggen. Zeker in landelijke gebieden is het vanwege de hoge kostprijs vaak niet zinvol om een glasvezelkabel uit te rollen.

Geschreven door: Jibbe Van op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Draadloos Internet

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord