Hackersgroep Lizard Squad zelf gehackt

Een hacking tool van de hackersgroep Lizard Squad is gehackt, waarbij de volledige klantendatabase is buitgemaakt. Het lijkt wel het Wilde Westen.

Lizard Squad is de groep die graag gamediensten als het PlayStation Network en Xbox Live platgooit. Tijdens de kerst deden de hackers dat om hun eigen hacking tool onder de aandacht te brengen: Lizard Stresser.

Wil je een website offline trekken met een DDoS-aanval, maar weet je niet hoe? Lizard Stresser doet het werk voor je en zet het botnet van Lizard Squad in om dat doel te bereiken. Criminelen betalen daarvoor in Bitcoin, waarbij ze zelfs verschillende soorten abonnementen kunnen afsluiten. Hoe langer je een website plat wil hebben, hoe duurder het is.

Koekje van eigen deeg

Lizard Squad krijgt nu echter een koekje van eigen deeg, zo schrijft onderzoeksjournalist Brian Crebs. Hij was ooit zelf het slachtoffer van Lizard Squad en zegt nu de klantendatabase van Lizard Stresser in handen te hebben. Gebruikersnamen en wachtwoorden van meer dan 14000 Lizard Stresser-gebruikers liggen daarmee potentieel op straat. Gezamenlijk zouden ze al 11.000 dollar aan Bitcoin aan de dienst hebben uitgegeven.

Extra wrang is daarbij dat de database niet versleuteld was en dat alle gegevens dus als gewone tekst zijn opgeslagen door Lizard Squad. Daarbij is ook gemakkelijk in te zien welke websites de gebruiker in kwestie heeft laten aanvallen. Oeps.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: lizard squad, ddos