abonneren

Hackersgroep Anonymous legt jihadistensites plat

In de nasleep van de terreuraanslagen in Parijs heeft de hackersgroep Anonymous de cyberaanval geopend op jihadistensites. Daarbij is momenteel minstens één site uit de lucht getrokken.

Anonymous heeft het in de eerste plaats dicht bij huis gezocht. De site in kwestie is het Franse Ansar-Alhaqq, dat dankzij de groep nu doorverwijst naar DuckDuckGo. Een anonieme zoekmachine. Tango down, zegt Anynomous op Twitter.

De groepering verklaart in een video op YouTube zijn beweegredenen. "Anonymous heeft altijd gestreden voor vrijheid van meningsuiting en een vrije pers. Daar stoppen we nooit mee."

Aanval op vrijheid van meningsuiting

Organisaties die gelinkt zijn aan de terroristen die vorige week het satirische nieuwsblad Charlie Hebdo aanvielen, kunnen volgens de groep een digitale aanval terugverwachten.

"Een aanval op vrijheid van meningsuiting is een aanval op Anonymous. Dat staan we niet toe," aldus de anonieme woordvoerder in onderstaande video.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Anonymous, Cyberaanval

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord