abonneren

Hackers zetten data van affaire-datingsite Ashley Madison online

Precies een maand nadat hackers persoonlijke gegevens van de affaire-datingsite Ashley Madison hebben gestolen, is de data online gezet. "De tijd is op," aldus hackersteam The Impact Team.

Bijgevolg zijn de inloggegevens en betaalgegevens van 32 miljoen potentiële vreemdgangers in te zien, die te koppelen zijn aan echte namen en adressen. Volledige creditcardinformatie wordt niet vrijgegeven. De vaak erotisch getinte beschrijvingen op de profielen wel.

Duizenden gebruikers van de site gebruiken het e-mailadres van hun werk, meldt Wired. De hackers zelf claimen dat 90 tot 95 procent van de profielen op Ashley Madison nep zijn. Mannen doen zich dan bijvoorbeeld voor als vrouwen.

De informatie is online gezet op een site die enkel te vinden is op het Tor-netwerk. Het betreft een torrent met een grootte van krap 10 GB. The Impact Team wilde dat de site offline werd gehaald. Dat gebeurde niet, en daarom is dit het gevolg.

Moraalridders

De aanvallers zien zichzelf als moraalridders. "Deze mannen zijn smeerlappen die de boel bedonderen en verdienen geen enkele vorm van discretie," aldus de hackers.

Toch staat de aanval niet puur in het teken van het vreemdgaan zelf. Ashley Madison laat gebruikers hun profielen alleen tegen betaling verwijderen. Die data blijft echter vervolgens gewoon op de servers staan.

FBI

Avid Line Media heeft als uitbater van de affaire-datingsite inmiddels bevestigd dat de FBI betrokken is bij de opsporing van de daders, als ook lokale autoriteiten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Hack, ashley madison