abonneren

Groei Firefox stagneert, Opera wint marktaandeel

Uit de meest recente cijfers van marktanalist Net Applications blijkt dat de groei van het gebruik van Firefox tot stilstand is gekomen. Chrome groeit voorzichtig door, terwijl Opera over de afgelopen maand de grote winnaar is.Internet Explorer blijft terrein verliezen en is nu gedaald onder de 60%. Microsoft lijkt succes te hebben met de acties die het afschaffen van IE6 moeten stimuleren.
Terwijl het gebruik van IE8 het snelste groeit, kan deze groei de terugloop van IE6 en IE7 niet compenseren. Het marktaandeel van Firefox daalde heel licht en blijft rond de 24% schommelen. Ook de groei van het marktaandeel van Chrome liep terug, zodat Chrome op 8% marktaandeel uitkomt.

De grote winnaar van de afgelopen maand is Opera. Het marktaandeel groeide naar 2,43% een record voor de Opera Browser in de browser statistieken. Met Safari gebeurde de afgelopen maand vrijwel niets met een marktaandeel van net geen 5%.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord